rover v8 wont rev , help ! - Reply to Topic
Have an account? Register

Forgot your password?

Forgot your username?

 

Reply to Thread

Post a reply to the thread: rover v8 wont rev , help !

Your Message

 

Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces)

You may choose an icon for your message from this list

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

Where you live, Town\City\County etc.

Please enter your full name
This field cannot be edited once it has been completed other than via contacting the site admin. Please make sure the information is correct first time.

Log-in

Additional Options

  • Will turn www.example.com into [URL]http://www.example.com[/URL].

Topic Review (Newest First)

  • 03-07-2011, 18:52
    hurtz
    i had a simular problem years ago with a x flow ,revved ok when it was in neutral.as soon as youput it in gear(was a manual)it was as flat as a pancake rev wise.it turned out to be the coil was breaking down under load.tooka lot of head scratching before we found out what the problem was.
  • 03-07-2011, 16:28
    smurf
    its on a points dizzy , all new & been right through all the ign and fuel system again , it only does it when it engages a gear , which must point to torque converter or the box itself ??? need to sort it as its booked in for an mot in a couple of weeks time ...
  • 03-07-2011, 16:26
    beach57
    Check you have put vac hoses on carbs correct.
  • 03-07-2011, 15:02
    Fordson Van
    Good point stueee,no pun intended!
  • 03-07-2011, 13:26
    stueeee
    Does it have a points dizzy or electronic? Could be the gap shut down if points.
  • 03-07-2011, 06:13
    smurf
    i wondered if it could be the torque converter ? not really up to speed on auto stuff , anyone ???
  • 01-07-2011, 21:08
    bigyellataxi
    You have checked trans fluid levels?

    Could be gearbox issue, let's see if Mr Frost comes along...!!!
  • 01-07-2011, 18:09
    smurf

    rover v8 wont rev , help !

    got a bit of a problem on a pals pop , 3500 rover v8 , auto g/box , twin su's . runs and revs up fine when in park but as soon as it gets put in any gear it will not rev up but ticks over fine ?
    anyone give advice on what it could be ???

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •