chevy vibration issues again - Page 3
Have an account? Register

Forgot your password?

Forgot your username?

 
Likes Likes:  0
+ Reply to Thread
Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 21 to 30 of 49
  1. #21
    Administrator Darren West's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    braintree
    Posts
    14,069
    Images
    69
    Post Thanks / Like
    Darren West is offline
    ill try what mark ( blackpopracing) suggested first i think

  2. Remove Advertisements
    RodsnSods.co.uk
    Advertisements
     

  3. #22
    Administrator blackpopracing's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Slough
    Posts
    8,783
    Images
    1757
    Post Thanks / Like
    blackpopracing is offline
    If it dissappears after removing rear wheels put one back on at a time to see which wheel is the culprit.

  4. #23
    Administrator Darren West's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    braintree
    Posts
    14,069
    Images
    69
    Post Thanks / Like
    Darren West is offline
    id be surprised if its a wheel

    its the pulse of the vibration that has me stumped

  5. Remove Advertisements
    RodsnSods.co.uk
    Advertisements
     

  6. #24
    Administrator blackpopracing's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Slough
    Posts
    8,783
    Images
    1757
    Post Thanks / Like
    blackpopracing is offline
    It's harmonics, bit like the strobe on your old record player.

  7. #25
    Off the Xmas card list kapri's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Portsmouth
    Posts
    23,130
    Images
    12
    Post Thanks / Like
    kapri is online now
    50-60 is classic front wheel with rears being more 60-70. However as everyone is throwing in things it could be check for a marble in the ashtray .

    If not try these , about as much chance as being right as half the stuff suggested already .



    Does no one use a logical progressive method anymore ?

  8. #26
    Administrator Darren West's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    braintree
    Posts
    14,069
    Images
    69
    Post Thanks / Like
    Darren West is offline
    @ kev

    if i jack up the truck and try that and the vibration has gone then ill know its the front of the vehicle ?
    if its still there then ill know its the back

    that makes sense to me

  9. #27
    Administrator Darren West's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    braintree
    Posts
    14,069
    Images
    69
    Post Thanks / Like
    Darren West is offline
    i would normally agree but its the pulsing that has me totally stumped and the fact that there is no vibration through the steering wheel
    it comes through the body of the truck

  10. #28
    Official RnS Addict
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Fareham
    Posts
    1,227
    Images
    0
    Post Thanks / Like
    normalbloke is offline
    Quote Originally Posted by Darren West View Post
    something ill own up to is that i never knew about angles when i built this
    so i have also ordered a angle gauge to check that the axle and box are at opposite angles

    all i did was to mount the engine level
    This is where my money is going!

  11. #29
    Feckin fibreglass!!
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Essex
    Posts
    463
    Images
    0
    Post Thanks / Like
    Itchy is offline
    Quote Originally Posted by Darren West View Post
    all i did was to mount the engine level
    Did you mount engine or carb mount on manifold level? Engine should normally point down at gearbox end.
    If it don't fit, make it adjustable!!!

  12. #30
    Administrator blackpopracing's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Slough
    Posts
    8,783
    Images
    1757
    Post Thanks / Like
    blackpopracing is offline
    If pinion and gearbox angles are out that would cause it.

+ Reply to Thread
Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

Where you live, Town\City\County etc.

Please enter your full name
This field cannot be edited once it has been completed other than via contacting the site admin. Please make sure the information is correct first time.

Log-in

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

    Similar Threads

    1. chevy running issues
      By Darren West in forum On Topic
      Replies: 25
      Last Post: 11-08-2013, 19:22
    2. ford popular 100e(sidevalve) fuel issues again.......help!!
      By patricklambert in forum Tech Discussion
      Replies: 5
      Last Post: 05-02-2013, 20:08
    3. Chevy body off again.
      By hillbilly blanco in forum Tech Discussion
      Replies: 7
      Last Post: 06-01-2013, 00:24
    4. big Block chevy starter issues
      By pieman in forum Tech Discussion
      Replies: 4
      Last Post: 02-06-2012, 21:09

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may post new threads
    • You may post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •