possible overheating issue updated - Page 8
Have an account? Register

Forgot your password?

Forgot your username?

 
Likes Likes:  0
+ Reply to Thread
Page 8 of 9 FirstFirst ... 6 7 8 9 LastLast
Results 71 to 80 of 83
  1. #71
    Official RnS Addict beach57's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    stourport
    Posts
    5,524
    Images
    7
    Post Thanks / Like
    beach57 is offline
    yes ,but i would lap the valves in first ,cost very little and extra ,and then do leak down which is how found 1 of the valves were passing and causing no7 to miss fire.

  2. Remove Advertisements
    RodsnSods.co.uk
    Advertisements
     

  3. #72
    Rods 'n' Sods Junkie
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Norfolk
    Posts
    259
    Images
    0
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Smokey is offline
    Any update ?

  4. #73
    Rods 'n' Sods Junkie nelly's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Gloucester
    Posts
    209
    Images
    15
    Post Thanks / Like
    nelly is offline
    Someone mentioned earlier, have you got the right waterpump? All serpentines are REVERSE rotation. How do I know? Because someone fitted the wrong one to my motor, caused all sorts of bizarre symptoms. I think Ive read through most of the threads and havent got your problem wrong?
    Procharged 406ci 92 Camaro

  5. Remove Advertisements
    RodsnSods.co.uk
    Advertisements
     

  6. #74
    Official RnS Addict
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    surrey
    Posts
    619
    Images
    2
    Post Thanks / Like
    neil still building it is offline
    twas me ,they dont pump too well going backwards....and no too obvious unless you think to check,or have another to compare against.....
    neil

  7. #75
    Rods 'n' Sods Junkie nelly's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Gloucester
    Posts
    209
    Images
    15
    Post Thanks / Like
    nelly is offline
    It was you then Neil It took me ages to work it out. It does actually pump to a degree, but the fans are keeping it cool, so not ideal. Ive got another I bought off a super gentleman on here, still need to fit it.
    Procharged 406ci 92 Camaro

  8. #76
    Official RnS Addict
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    surrey
    Posts
    619
    Images
    2
    Post Thanks / Like
    neil still building it is offline
    of course the same is true of the engine driven cooling fan!!!!!!!
    ie serpentine fans go the wrong way so vibrate and aren't efficient ,stalling in reverse
    neil

  9. #77
    Official RnS Addict streetfighter's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    lichfield staffs
    Posts
    4,451
    Images
    407
    Post Thanks / Like
    streetfighter is offline
    He has exhaust fumes in his water system,,,,,,,,,,
    Its no good in the garage, Drive it!

  10. #78
    Administrator Darren West's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    braintree
    Posts
    14,067
    Images
    69
    Post Thanks / Like
    Darren West is offline
    Quote Originally Posted by streetfighter View Post
    He has exhaust fumes in his water system,,,,,,,,,,

  11. #79
    Administrator Darren West's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    braintree
    Posts
    14,067
    Images
    69
    Post Thanks / Like
    Darren West is offline
    well i have news

    i got the engine fired up this morning at 9:05 and at 9:45 it was still running at 85 degrees with little pressure in the hoses


    i only had 45 min till my first appointment but I'm chuffed so far
    before it would boil up after 15 mins

    down side :town:
    ive lost the mixture screw from the holley some how
    so its a bit lumpy

  12. #80
    Official RnS Addict
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    surrey
    Posts
    619
    Images
    2
    Post Thanks / Like
    neil still building it is offline
    hi darren
    great news i hope you've cracked it
    bad luck re mixture screw...
    neil

+ Reply to Thread
Page 8 of 9 FirstFirst ... 6 7 8 9 LastLast

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

Where you live, Town\City\County etc.

Please enter your full name
This field cannot be edited once it has been completed other than via contacting the site admin. Please make sure the information is correct first time.

Log-in

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

    Similar Threads

    1. Starter Motor Issue Help please!!
      By USACUSTOMS in forum Tech Discussion
      Replies: 3
      Last Post: 23-06-2013, 09:58
    2. more sbc and th350 help please..... pretty please
      By MrtsCOE in forum Tech Discussion
      Replies: 4
      Last Post: 20-02-2012, 21:04
    3. help please sbc, wont turn over , what have i done
      By MrtsCOE in forum Tech Discussion
      Replies: 20
      Last Post: 27-12-2011, 17:45
    4. SBC Engine mount help please
      By captainsmelly in forum Tech Discussion
      Replies: 2
      Last Post: 31-03-2011, 21:16
    5. Help please folks !!
      By andy fadster in forum On Topic
      Replies: 7
      Last Post: 06-07-2009, 18:17

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may post new threads
    • You may post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •