Rods 'n' Sods - UK Hot Rod & Street Rod Forums banner

741 - 760 of 781 Posts

·
Premium Member
Joined
·
14,229 Posts
so have you changed your mind then?
you've posted more here since you decided to sell it and come to think of it done more since you sold it than in a while, lol.
neil.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,939 Posts
Discussion Starter · #745 ·
Hi Neil
Not changed my mind, it is sold, but the buyer has not yet got transport arranged (and it is Cash on Collection....) and I needed to get the car all put back together. Thus I am still doing various jobs rather than just putting all the bits in a box!
..........plus I really would like to say that have driven it before it goes....silly I know!
 

·
Premium Member
Joined
·
14,229 Posts
Hi Neil
Not changed my mind, it is sold, but the buyer has not yet got transport arranged (and it is Cash on Collection....) and I needed to get the car all put back together. Thus I am still doing various jobs rather than just putting all the bits in a box!
..........plus I really would like to say that have driven it before it goes....silly I know!
not silly at all, it makes all that you've done more worthwhile in a way.
neil.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,939 Posts
Discussion Starter · #747 ·
Meanwhile, at the back of the car, the battery is now in its box and connected to Earth and the cut-out switch. It even all fits behind the alloy sheet!

 

·
Premium Member
Joined
·
14,229 Posts
we want burnout pics before it goes phil :lol:
neil.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,939 Posts
Discussion Starter · #750 ·
Well I tried to start it yesterday and the starter just went "Clunk!". I tried with another battery and that was no better so I took the starter motor off and tried testing it with jump leads from another car .... and that didn't even "clunk!" So I am a bit stuck.....I think the starter is actually ok but I cannot get a good connection to a good battery!
 

·
Premium Member
Joined
·
1,939 Posts
Discussion Starter · #751 ·
I was right! It was poor connections as I tried again and the starter motor worked correctly.
I put it in the car and it still worked.
Then I ran the fuel pump, connected the ignition wire and churned the starter...cough,,cough brmmmm, cough...switch off, check pipes, running on 8 ish.
Tried again, cough BRMMMM, Whap!, Whap! switch off...check the pipes running on at least 10!

Next is to start it in the air and put it into "D"
Then put it back on the ground, start it and put it into "D" and hope the brakes work!
 

·
Premium Member
Joined
·
1,939 Posts
Discussion Starter · #753 ·
Hi Dodgy
Yes it is a bit strange, but I did say right at the start it was a "garage candy" project and now it is virtually complete in all the major parts, I feel it is the right time for it to go.....but I still hope to drive it out of the garage tomorrow!
Also I have found the desire to do "stuff" in the garage has got less and less (it's probably an age thing!)
 

·
Premium Member
Joined
·
1,939 Posts
Discussion Starter · #754 ·
Well the gearbox works!
I did a bit of tidying up of the wiring so that I have a working ignition switch on the dashboard. Then I started the car whilst it was still up at the back, put it into "D" and the wheels went round. Put it into "R" and they went round the other way. Then I got it down on the floor and worked it out of its space, got the front wings down and onto the car, put the bonnet on......
And have left it till tomorrow as it is getting too late for loud cars!
 

·
Premium Member
Joined
·
1,939 Posts
Discussion Starter · #755 ·
...I've driven the MeGa B!
It goes forwards and backwards and - from the tarmac track - it even spins the back wheels with little provocation!
So although there are still quite a few bits to tidy up I am content for it to go to somebody else. (He is still trying to get a reasonable transport quote hence the delay)
 
741 - 760 of 781 Posts
Top